AS Hekotek on allkirjastanud oma 20-aastase ajaloo suurima müügilepingu, tarnimaks saeveskiseadmeid Venemaal, Krasnojarski krais Lesosibirski linnas paiknevale firmale Lesosibirski LDK №1. Uute seadmetega plaanib klient toota 750 000 m³ valmis saematerjali aastas.

Tegemist on suurima toodanguplaaniga saeveskiga Venemaal ja ka ühe suurima uue saeveskiga, mis maailmas viimastel aastatel ehitatud. Praegu veel saeb ettevõte 1968. aastal paigaldatud tehnoloogiaga umbes 500 000 m³ saematerjali aastas. Pärast uue tehnoloogia käivitamist ja vana seiskamist, suudab Lesosibirski LDK №1 edukalt konkureerida ka ülinõudlikel Aasia ja Euroopa turgudel. Aastamahus ligikaudu 1,5 miljoni kuupmeetri palgi (angara mänd ja lehis) ümber töötlemiseks soetatakse Hekotekiga sõlmitud lepingu raames seadmed sellistelt maailma juhtivatelt seadmevalmistajatelt, nagu:

  • Hekotek (Eesti) – kaks liini palkide etteandeks saeliinidele R200SE ja SL250Trio
  • Valon Kone OY (Soome) – kaks palgikoorijat
  • Veisto OY (Soome) – kaks saeliini, HewSaw R200SE-(koos NS200ga) ja HewSaw SL250Trio
  • Hekotek (Eesti) – kaks konveiersüsteemi puiduhakke, saepuru ja koore kogumiseks saeliinidele ja koorijate all
  • Hekotek (Eesti) koostöös sõsarettevõttega Heinola Sawmill Machinery (Soome) – kaks saematerjali sorteerimis- ja paketeerimisliini

Selles projektis on Hekotekile usaldatud väga tähtis roll, millest paljuski sõltub ka projekti edukas ja efektiivne realiseerumine – olla kogu uue saeveski seadmetarne peaettevõtja. Peaettevõtja mitte ainult ei vastuta kogu seadmetarne logistika ja transpordi korraldamise eest, vaid seisab hea kõikide projekti osapoolte sujuva koostöö eest, saavutamaks uute seadmete kiire jõudmine projekteeritud tootmisvõimsusteni.

Seadmete tarned äsja sõlmitud tarnelepingu raames algavad 2012.a. keskel ja saeveski käivitus on planeeritud 2012.a. lõppu.

Varem on AS Hekotek poolt samale kliendile tarnitud palgisorteerimisliin, mis töötab seal edukalt 2011.aasta kevadest saati.

Täname Lesosibirski LDK №1 meile osutatud usalduse eest!

21.10.2011