Kunagine Euroopa suurim saeveski, Loode-Venemaal, Arhangelski linnas paiknev Solombalski LDK, mis tippaegadel, 1980-ndate aastate keskel saagis ca 1,5 miljonit m³ palki aastas, on alustanud oma saeveskiseadmete moderniseerimisega. Lähitulevikus kerkib nende territooriumile täiesti uus saeveski, mis täielikult asendab seni kasutusel olnud ja täielikult amortiseerinud tehnoloogia. Uue saeveski seadmete projekteeritud tootmisvõimsuseks on 800 000 m³ saetud palki aastas.

Solombalski LDK saeveski moderniseerimise projekt on järgmine analoogne pärast Lesosibirski LDK 1 projekti, kus Hekotek on samuti valitud uue saeveski seadmete tarne peaettevõtjaks, vastutades lisaks seadmete koondtarne korraldamisele ka kogu projekti osapoolte sujuva koostöö eest.

Solombalski LDK uues saeveskis kasutatakse üle maailma tuntud ja tunnustatud saeveskiseadmete valmistajate toodangut. Logistiliselt on kogu uus kompleks paigutatud juba olemasoleva puidukuivatite kompleksi vahetusse lähedusse – saematerjali sorteerimisliinil valmiv toodang transporditakse sealt otse tunnelkuivatitesse.

Seadmete tarne Solombalski LDK’le algab 2013.a. veebruaris, mil kogu kaup ümber Skandinaavia poolsaare laevaga Arhangelskisse toimetatakse. Liinide käivitus on planeeritud 2013.a. suve lõppu.

Arhangelskisse ja Arhangelski oblastisse, mis on juba Nõukogude ajast tuntud suurte metsavarude poolest, on Hekotek tarninud saeveskiseadmeid juba alates aastast 2000. Meie poolt projekteeritud ja valmistatud seadmetega töötavad regiooni sellised tuntud metsatööstusettevõtted nagu Onega LDKLesozavod 25 ja Ustjanski LPK.

Kõikide projekti osapoolte nimel täname Solombalski LDK’d Hekotekile osutatud usalduse eest!

01.06.2012